2024. április 27. - Zita

Adomány a magára maradt apukának

A budapesti Anyák az Anyákért Alapítvány, amely 2015-től szervez gyűjtést azoknak az anyáknak, gyermekeknek, családoknak országos szinten, akiknek nehézségük akad alapvető, túlélésükhöz szükséges dolgaik beszerzésével.
2022. február 9. szerda 07:45 - HírExtra

Most éppen egy olyan család ügye került hozzájuk, ahol az anyuka rákos beteg lett, kórházba került, gyógykezelése hosszadalmas: az orvosai jóslata alapján leghamarabb a nyáron láthatja el gyermekeit ismét. Így a kenyérkereső apára maradt a három kisgyermek ellátása, akik közül a legkisebb még egy éves sincs. Az apuka kénytelen otthon maradni a kicsikkel, ezért munkahelyét elveszítve kiszolgáltatott helyzetbe került. 

Ez sajnos nem egyedi eset. Az Anyák az Anyákért számos rászorulóvá vált családot támogat, továbbá segítenek ideiglenes anyaotthonokat, gyermekkórházakat is. Az elmúlt két évben sokszorozódott a bajba jutottak száma. Még olyan is előfordult, hogy az Alapítvány korábbi adományozójából lett rászoruló: egy a pandémia miatt munkahelyét elveszítő, egyedülálló édesanya.

Az Alapítvány fáradhatatlanul szervez gyűjtést magánszemélyektől, szervezetektől. A felgyülemlett, egész országból érkező segítségkérések miatt jött most igen jól, hogy egy nagy adag adományt hoztak nekik a szcientológia önkéntes lelkészek, akik már nem először segítik őket a járvány alatt. Ezúttal a több száz kilós szállítmányuk babaruhát, baba ágyneműt, felnőtt ruhát, gyerek és felnőtt cipőt, plüss- és más gyerekjátékot, folyékony szappant, légfrissítőt, padlófelmosó szert, vízkőoldót, szappant és kézfertőtlenítőt tartalmazott.

Az Anyák az Anyákért csapata pedig  azonnal el is vitt egy adománycsomagot a fent említett, kicsikkel magára maradt apukának, a többit pedig ahogy a védőnők és családsegítők rangsorolják, úgy juttatják el a többi rászorulónak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását