2024. március 29. - Auguszta

3 tipp az otthoni lábáztatóhoz!

Mindenki selymesen puha lábakra vágyik, azonban a legtöbben csak találgatnak, hogy milyen út vezet a szép lábakhoz, ezért mi most elhoztuk a megfelelő keratolitikus lábáztató titkát! Tartsatok velünk és tudjatok meg többet az otthoni lábápolásról!
2022. január 14. péntek 13:35 - HírExtra

1. Ekkor használj lábáztatót!

A lábáztató használata egy kellemes, relaxáló élményt nyújthat, akár otthon, egy csendesebb, nyugodtabb pillanatban is. A lábáztató használata javasolt akkor, amikor a talp és a sarok bőre a szokásosnál keményebb, illetve akár repedezett is. Ezt sokszor a nem megfelelő cipők viselése okozza, vagy pedig az évszakváltáskor való lábbeli váltás. 

A lábáztató használata azonban nem csupán a száraz, megkeményedett, esetleg repedezett talp esetén lehet kellemes és hasznos, hanem egy egészséges láb mindennapi ápolásakor is alkalmazható, akár hetente többször is. 

2. Ilyen eszközöket használj a lábáztatóhoz!

A lábáztató egyik legfontosabb összetevője maga a hagyományos vagy esetleg gurulós lábáztató, amelyet otthoni kezelés során kiválthat egy hagyományos lavór is. Egy lavór ugyan nem rendelkezik olyan funkciókkal, mint egy professzionális lábáztató, valamint a víz is kevesebb ideig meleg benne, egy-két alkalom erejéig remekül helyettesítheti a pedikűrös eszközt.

A másik nagyon fontos összetevő a megfelelő hőmérsékletű víz, amely fontos, hogy ne legyen túl forró, inkább legyen kellemesen meleg. A meleg hőmérséklet nem csupán azért fontos, hogy jó élményt nyújtson a kezelés, hanem azért is, hogy a vízben elkevert sók hamar feloldódjanak.

A megfelelő hőmérsékletű víz mellett elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és típusú fürdősók vagy lábfürdő használata. A megfelelő összetétel bőrtípusonként eltérő lehet, épp ezért fontos, hogy otthoni kezelés előtt egyeztess pedikűrösöddel, hogy számodra mi lenne a megfelelő.

3. Így készíts keratolitikus lábáztatót!

A keratolitikus lábáztató tulajdonképpen nem jelent mást, mint egy hámoldó hatással bíró otthoni kezelést. A vízbe keverendő oldat olyan hámoldó hatással bír, amelynek segítségével könnyen eltávolítható az elhalt bőrréteg. 

A keratolitikus oldat használata után érdemes egy sarokreszelőt is használni, így egészen biztosan selymesen puha lábakat kapunk végeredményül. A pedikűrös szalonok is keratolitikus oldatot tesznek a lábáztatóba, ugyanis segítségével könnyen egészségesebb lábakat varázsolhatnak a vendégnek, emellett az oldatnak köszönhetően a frézert sem dugítja el a lehámlott lábbőr.

Az otthoni lábápolás tehát fontos, főleg akkor, ha valakinek a sarkán és talpán is meglátszik a kényelmetlen cipők hordása, így egy egyszerű keratolitikus lábáztató és sarokreszelő használatával puha lábakat kaphat eredményül az otthoni kezelés elvégzője is. Természetesen ez csupán az alapból egészséges lábak kezelésére vonatkozik, súlyos esetben mindenképpen fordulj pedikűrös szakemberhez!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását