2021. április 12. - Gyula

Így áll az exportunk, importunk

Tavaly decemberben az export euróban számolt értéke 11,0 százalékkal, az importé 7,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az exporttöbblet 299 millió euróval 398 millió euróra nőtt.
2021. március 4. csütörtök 09:59 - HírExtra

Ezzel az éves külkereskedelmi áruforgalom többlete 5,795 milliárd eurót ért el, 1,461 milliárd euróval nőtt az előző évihez mérve, az export 4,2 százalékos és az import 5,8 százalékos csökkenése következtében - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az élelmiszerexport 4,0 százalékkal nőtt a gépek, szállítóeszközök kivitele 4,9 százalékkal elmaradt az előző évitől. Az élelmiszerimport 1,1 százalékos növekedése mellett az árucsoport exporttöbblete 2,218 milliárd euróra nőtt, a gépek, szállítóeszközök aktívuma - az import 5,9 százalékos visszaesésével - 11,799 milliárd euróra emelkedett. A feldolgozott termékek kereskedelme 5,358 milliárd euró, az energiahordozók forgalma 3,223 milliárd euró deficittel zárta a tavalyi évet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását