2024. április 19. - Emma

Mit kell tudnunk a Milupa Baba Gabonákról?

A Milupa Baba Gabonák között megtalálható zabkása, 7-gabonás tejpép, 7-gabonás kása, rizskása és sima tejpép is, széles ízválasztékban.
2020. november 17. kedd 12:44 - HírExtra


A baba számára a legjobb táplálék az anyatej az első 6 hónapban. Hat hónapos kor után azonban az anyatej önmagában már nem fedezi a babák megnövekedett energia- és tápanyagszükségletét, így javasolt elkezdeni a hozzátáplálást* életkor szerint adható ételek adásával. Ha nincs a baba számára elegendő anyatej, akkor a hozzátáplálás kalandos utazása már 4 hónapos kortól fokozatosan megtörténhet. Bizonyos pépeket és kásákat már 4 hónapos kortól is be lehet vezetni a baba étrendjébe, melyek értékes gabonákat és tápanyagokat tartalmaznak. Ezek a nap bármely szakában segítségünkre lehetnek, kínálhatjuk a babánknak reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy akár vacsorára is.

A Milupa kásák és a kisbaba

A Milupa Natúr 7-gabonás kása és a Rizskása főzésnél, gyümölcs-és zöldség pürék sűrítésénél, dúsításánál lehetnek a segítségedre. Általuk táplálóbbá, kalóriadúsabbá és sűrűbbé varázsolhatóak az ételek, nem igényelnek semmi előkészületet, egyszerűen csak hozzá kell adni néhány kanállal a sűríteni kívánt ételhez. Ezek nem tartalmaznak tejet, így tejallergiás babák is fogyaszthatják. 

A Milupa Jó reggelt! Pirosgyümölcsös zabkása egy tápláló, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított reggelit vagy tízórait biztosíthat babád számára.

A Milupa tejpépek és a kisbaba

A Milupa Finom falatok, Banános tejpép nagyszerű választás lehet, ha a babánk betöltötte a negyedik hónapot és szeretnénk nála bevezetni egy új ízt, egy új állagot. 

A Milupa tejpépek olyan fontos tápanyagokat tartalmaznak mint vas, amely a normál kognitív fejlődéshez járul aktívan hozzá. A pépben található D-vitamin és kalcium a gyermek csontjainak megfelelő fejlődésében vesz részt. A C-vitamin pedig az immunrendszer normál működését segíti elő. 

A Baba Gabonák segítséget nyújtanak az ízek és textúrák megismertetésében is. Ezek mintegy átmenetet képeznek a folyékony tejalapú táplálás és a szilárd ételek bevezetése között. 

Mire ügyeljünk? 

Amikor kisbabánkat a Milupa péppel ismertetjük meg, lényeges, hogy a pépet ne cumisüvegből kínáljuk a babánknak, hanem kanállal fogyassza azt a gyermek. A kisbabánkat pici korától neveljük a helyes fogápolásra, hiszen lényeges, hogy a fogmosás is természetes és a napi rutin része legyen számára. 

*A hozzátáplálás megkezdése előtt konzultálj szakemberrel.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását