2020. december 4. - Borbála, Barbara

El a kezekkel az egyetemektől

Pártja kiemelt céljaként említette az egyetemek autonómiájának megőrzését csütörtöki online sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, az országgyűlés Jobbik által delegált alelnöke.
2020. október 22. csütörtök 14:29 - HírExtra

Elmondta: pénteken tárgyalja az Európa Tanács az általa 2018 nyara óta e témában készített, veszélyeket bemutató és ajánlásokat megfogalmazó jelentést, amelyben Magyarország "nem pozitív előjellel" szerepel.
    
Arról beszélt, hogy az akadémiai kutatóhálózat "leválasztása" után az egyetemi autonómiát veszélyeztető intézményátalakítások sorozata kezdődött Magyarországon, utóbbiak során az alapítványi forma bevezetésével megszüntették a szenátus, vagyis az egyetemi polgárok parlamentjének hatásköreit.
    
Ez a szomorú folyamat csúcsosodik ki éppen a napokban, a színművészeti egyetem kapcsán - tette hozzá Brenner Koloman.
    
A jobbikos politikus hangsúlyozta: korunkban mindannyiunk számára fontos az olyan tudás, amelyet továbbadva a társadalom széles rétegeinek elérhetjük, hogy ne leszakadó, a nemzetközi szint mögött mindinkább elmaradó életszínvonal legyen a magyarok osztályrésze.
    
Ezt a tudást, tette hozzá, csak szabad és autonóm egyetemek nyújthatják.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását