2024. április 19. - Emma

A kirgizekkel üzletelünk

Ötven millió eurós magyar-kirgiz befektetési alap jön létre magyar vállalatok közép-európai beruházásainak segítésére - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében.
2020. április 15. szerda 14:17 - HírExtra

A tárcavezető kifejtette: telefonon tárgyalt Csingiz Aidarbekov kirgiz külügyminiszterrel. A két ország együttműködése egyre szorosabb a Türk Tanácsban végzett közös munkának köszönhetően - vélekedett.
    
Szijjártó Péter kitért rá: április végén látogatott volna Budapestre a kirgiz elnök, de a látogatást az év második felére halasztották.
    
Hangsúlyozta: megegyeztek arról, hogy addigra véglegesítenek négy dokumentumot. A beruházás-védelmi megállapodás megkötésére megkapták az Európai Unió engedélyét, a kettős adóztatás kizárását illetően pedig már három tárgyalási fordulón is túl vannak. Nincs vita a stratégiai partnerségi nyilatkozatról sem, és megállapodtak egy 50 millió eurós közös befektetési alap létrehozásáról, amely segítséget ad majd a magyar vállalatok beruházásaihoz a közép-ázsiai térségben - sorolta a külügyminiszter.
    
Emlékeztetett: Kirgizisztán is küzd a világjárvánnyal, gazdasági és egészségügyi fronton egyaránt. Megállapodtak, hogy az egészségügyi minisztériumok között közvetlen kapcsolattartás jön létre, hiszen a járványügyi és járványkezelési tapasztalatok megosztása már eddig is sikeresnek bizonyult - közölte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását