2024. március 19. - József, Bánk

Ne hagyd, hogy kutyád fázzon a hidegben!

A kutyagazdák egy kis része szívesen tartja kedvencét lakásában. Így télen vagy hűvösebb időben is élvezhetik a szoba melegét. Azonban a kutyák nagy részének a kert ad otthont, ami valljuk be, természetes. Így ezeknek a kis kedvenceknek a hidegebb napokon is megfelelő helyet kell biztosítani. Ezért te is sok mindent tehetsz. Vásárolhatsz szigetelt kutyaházat, de a régit is kibélelheted.
2020. március 17. kedd 18:11 - HírExtra

Hogyan béleld ki a kutyaházat?

Ha magad szeretnéd végezni a kutyaház szigetelését, akkor most jól figyelj. Ugyanis nem elég, ha egy pokrócot bedobsz kedvencednek, és hungarocellel kibéleled a házat. Nagyon fontos, hogy az oldalsó falaknak a külső felületén kell szigetelni a házat. Ehhez leginkább lambériát vagy hajópadlót érdemes használni. Ugyanis ezek már viszonylag jól képesek megtartani a hőt, ráadásul nem jut át rajtuk a nedvesség. Ezáltal pedig a nedvesség nem fogja elérni a szigetelő réteget sem.

Először is csavarozd be a deszkákat az alapfalakhoz. De jól figyelj, hogy a deszkákat függőlegesen csavarozd! Ugyanis így, ha elkezdene esni az eső, könnyebben levezetheti magáról a csapadékot. Ha elhelyezted megfelelően a lambériát, a következő lépés, hogy 2 rétegben bekend lenolajkencével. Ez ugyanis természetes növényi olajokból készül, így beszívódik a fába és védi a felületet. Ha ezzel is elkészültél és megszáradt, akkor már nincs más dolgod, mint egy kicsit csinosítani rajta. Ehhez elég, ha egy lazúr fedőfestékkel mázolod.

Azonban ha szeretnéd magad megkímélni ettől a munkától, vagy nincs rá elég időd, se energiád, akkor érdemes egy új ház után nézned. Ha szigetelt kutyaházat vásárolnál, nézz körül a SINB-nél kapható szigetelt kutyaházak között.

Milyen egy jó kutyaház?

Azt, hogy milyen egy jó kutyaház, nem olyan nehéz megmondani. Ha le szeretnénk szűkíteni, akkor a következő két szempont az, amelyet biztosan figyelembe kell, hogy vegyél:

- Szigeteltség

- Strapabírás

Az első és legfontosabb szempont mindenképp a hőszigeteltség. Csak olyan kutyaházat érdemes vásárolni, amely ezzel a tulajdonsággal rendelkezik. Hiszen ma már egy kutyaháznál ez alapkövetelmény. Ne tedd ki kedvencedet annak a veszélynek, hogy esetleg megfázhat vagy megbetegedhet, mert te pár ezer forinttal olcsóbb házat vettél neki.

Ezen felül érdemes olyan házat választani, amely biztos, hogy időtálló. Mert ugye te sem szeretnél kétévente új kutyaházat vásárolni? Ugyanis az “olcsóbb” darabokat könnyen szétkaparhatja kedvenced, vagy például tönkre teheti az eső.

Ha te is felelős gazdi vagy, ne hagyd, hogy kutyád egy hűvös, nyirkos kutyaházban töltse a hidegebb napokat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását