2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Meglepő okok állnak a használt elektronika térhódítása mögött

Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a használt elektronikai termékek, mivel ezek sokkal jobb áron érhetők el az újonnan megvett példányoknál. Ha megbízható kereskedőt választunk, akkor nem kell félnünk az átveréstől, és a kiválasztott laptop vagy műszaki cikk még sokáig kiválóan működhet.
2020. március 13. péntek 11:05 - HírExtra

Ebben a bejegyzésben olyan okokat veszünk sorra, amely miatt érdemes beruházni egy használt laptopba vagy notebookba.

Garancia

A legális kereskedőtől történő vásárlás legnagyobb előnye a garancia, melyet ritkán kapunk meg a magánszemélyek laptopjaira licitálva. A törvény is kötelezi a vállalkozásokat arra, hogy megadott ideig felelősséget vállaljanak az eladott termékeikre, a jó nevű műszaki áruházak pedig ezt gyakran túl is teljesítik.

Operációs rendszerek és szoftver

Bár az operációs rendszerek már egyre könnyebben telepíthetők, nem mindenki szeretné ezzel indítani a laptop használatát. Emellett manapság a vírusvédelemről is azonnal gondoskodni kell az első bekapcsolás során, nem beszélve az irodai szoftverekről, vagy a különféle hasznos programokról.

Egy használt laptopot általában már a leggyakrabban használt szoftverekkel árulnak, így bekapcsolás után azonnal el is lehet kezdeni a munkát vagy a szórakozást. Az ezzel foglalkozó cégek pontosan tudják, milyen programokra van szüksége vásárlóknak, így célzottan feltelepítik ezeket a notebookunkra.

Készséges szerviz

Sok számítógépes szerviz egyáltalán nem foglalkozik apró-cseprő feladatokkal, mert az erőforrásaikat a jobban fizető munkákra tartják fenn. Ha mégis vállalnak ilyeneket, azt olyan órabérrel teszik, ami erősen túlzás a laptop árának függvényében.

Ha használt laptopot veszünk, mindig számíthatunk rá, hogy az eladó szervize szívesen segít a kisebb tennivalóknál is. Amennyiben nem garanciális problémát találnak és fizetni kell, akkor az árazást a termék árához igazítják, hogy legközelebb is az ő vevőjük maradjunk.

Megfelelő tartozékok

A használt laptopok egyáltalán nem egy sémára készültek, így a legváltozatosabb felszereléssel kerülnek piacra. Van, amelyikben nincs külön videokártya, másoknál pedig nem a napjainkban megszokott portokra lehet csatlakoztatni a kiegészítőket.

Egy megbízható használt laptop kereskedő mindig szól, ha egy termék nem felel meg az igényeinknek, és másikat ajánl helyette, vagy bővíti az aktuális darabot. Ennek megfelelően kerülhet dedikált videokártya a notebookba, illetve nem USB-re csatlakozó külső billentyűzet a tartozékok közé.

A korrekt eladó akkor is szól, ha olyan kiegészítőt vagy tartozékot választanánk, mely túlzás az adott laptop mellé, esetleg nem éri meg a pénzét. Ilyenkor elmondja, miért javasol másik dolgot, ezeket a tanácsokat megfogadva pedig biztosan jobban járunk.

Erősebb és gyorsabb gépek

Bár egy használt laptop processzorát nem érdemes cserélni, azért számos olyan alkatrésze van, mellyel nagyot lehet dobni a felhasználói élményen. Ezek ráadásul gyakran nem is kerülnek sokba, így érdemes beruházni rájuk.

Egy tapasztalt laptop kereskedő tudja, hogy érdemes SSD tárhelyre váltani a hagyományos winchester helyett, extra memória modullal gyorsítani a munkavégzést, vagy egy újabb operációs rendszerre cserélni a régit. Ezek mindegyikével jobb teljesítményre képes a notebook, és mindössze egy kicsit kerül többe az eredeti áránál.

Megfelelő teljesítmény

A legtöbbünknek nem szükséges egy bivalyerős gépet vennie, hiszen a megnövelt számítási teljesítmény főleg a gamereknek vagy a grafikai programokat futtató tervezőknek, dizájnereknek szükséges. Az internetezéshez, filmek nézéséhez vagy levelezéshez teljesen jó egy átlagos laptop is.

A hétköznapokban használt szoftverek pedig nem is igénylik a legújabb technológiákat, így nem kell félévente újabbra cserélni az eszközünket. Pont a mindennapi felhasználás az, ahol nagyon jól szerepelnek a használt notebookok, hiszen töredékárért kaphatunk kiválóan működő gépeket. Így pont azt vehetjük meg, amit szeretnénk, a megspórolt pénzt pedig felhasználhatjuk másra.

Alkatrészek

A fenti előnyök az alkatrészek esetén még hatványozottabban jelentkezhetnek, egy-egy vadiúj laptop alkatrész ára ugyanis megközelítheti vagy meg is haladhatja a használt gép árát. Ráadásul az is előfordulhat, hogy egy részegység nem kapható, ilyenkor csak az notebook cseréje tud segíteni a problémán.

A használt alkatrészeket olyan gépekből szerelik ki, amelyeknek valamelyik főalkatrésze mondta fel a szolgálatot. Ilyenkor a többi elem még teljesen jól működik, és kiválóan beépíthetők maradnak más laptopokba. Legyen szó laptop kijelzőről, billentyűzetről vagy akár a notebook házáról, mindig érdemes körülnézni a használt termékek piacán is!

A használt elektronikai cikkek, köztük a laptopok térhódítása egyáltalán nem meglepő. Az emberek felismerték, hogy sokkal kevesebb pénzért is megkaphatják azt a minőséget és megbízhatóságot, amit az új notebookok jelentenek, a szakértő kereskedők pedig segítenek megtalálni az ideális alternatívákat. A másodkézből származó laptopok diadalmenete így nem áll meg, és még jó ideig komoly segítséget nyújtanak, ha okosabban szeretnénk elkölteni a rendelkezésünkre álló összegeket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását