2020. szeptember 22. - Móric

Tízmilliárd hiányzik a Lánchídhoz

A fővárosnak tízmilliárd forintot kell előteremtenie a Lánchíd felújításának megkezdéséhez, ami vagy a rekonstrukció műszaki tartalmának csökkentésével, vagy kormányzati támogatással történhet meg - mondta az MSZP budapesti frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.
2020. január 29. szerda 08:53 - HírExtra

    Horváth Csaba úgy fogalmazott, a kormányközeli vállalatok által adott magas ár nem teszi lehetővé, hogy a főváros megrendelje Budapest és Magyarország egyik legfontosabb történelmi emlékének felújítását.

    Hangsúlyozta, az eredeti tervek szerint már 2011-ben meg kellett volna kezdődnie a rekonstrukciónak, amelynek műszaki tartalmát most a pénzhiány miatt felülvizsgálják, utánajárva, hogy milyen munkákat tudnak esetleg elhagyni.

    A szocialista politikus örömtelinek nevezte, hogy a főváros végképp levette a napirendről a Római-part "végleges tönkretételével" járó árvízvédelmi megoldásokat. Kiemelte: továbbra is a Nánási út-Királyok útja vonalon kell kialakítani az elsődleges védelmet, amely korábban - kiegészítő védekezéssel - az "évszázad árvízének" is képes volt ellenállni.

    Horváth Csaba szólt arról is, mindent megtesznek azért, hogy a főváros ne veszítse el a Rác fürdőt. Annak is utánajárnak, hogy az előző ciklusokban miért nem nyitották meg a fürdőt és a hozzá kapcsolódó ötcsillagos szállodát, noha már teljesen elkészült.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását