2021. március 3. - Kornélia

A skótok megállítanák a Brexitet

A skót miniszterelnök szerint aki a Skóciában kormányzó Skót Nemzeti Pártra (SNP) szavaz a decemberi brit parlamenti választásokon, arra szavaz, hogy Skócia "megmeneküljön" a Brexittől és saját kezébe vegye sorsát.
2019. november 27. szerda 15:38 - HírExtra

    Nicola Sturgeon, az SNP vezetője, aki a függetlenségre törekvő skót kormánypárt választási programját ismertette szerdán Glasgowban, kijelentette: az SNP-re adott szavazatokkal lehet a legerőteljesebben megüzenni Boris Johnson brit miniszterelnöknek, hogy London nem vétózhatja meg a skót nép döntési jogát saját jövőjéről.

    Az SNP 52 oldalas választási programja 21-szer tesz említést a skóciai függetlenségi népszavazás szándékáról, és leszögezi: nem a londoni, hanem a skóciai parlament hatáskörébe kell utalni annak eldöntését, hogy mikor legyen az újabb referendum Skócia függetlenné válásáról.

    A dokumentum megerősíti, hogy a Skót Nemzeti Párt már jövőre szeretné megtartani az újabb függetlenségi népszavazást.
    Boris Johnson a héten határozottan kizárta annak lehetőségét, hogy ehhez a konzervatív párti brit kormány valaha is hozzájáruljon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását