2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szorul a hurok Trump kabinetfőnökének nyakán

Büntetés terhe melletti idézését küldtek a demokrata párti törvényhozók Donald Trump kabinetfőnökének, Mick Mulvaneynek kedden.
2019. november 6. szerda 08:02 - HírExtra
  

A Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentését célzó eljárás (impeachment) előtti vizsgálatokat folytató három képviselőházi bizottság vezetői azt követően küldték az idézést, hogy Mulvaney korábban nem volt hajlandó megjelenni a bizottságok előtti meghallgatáson.

A demokrata párti törvényhozók kiemelték: az eddigi vizsgálatok arra utalnak, hogy Mulvaney közvetlenül érintett abban, hogy Trump, a személyes ügyvédje Rudolph Giuliani és mások "közvetlen nyomást akartak gyakorolni Ukrajnára annak érdekében, hogy folytasson vizsgálatot vetélytársa, Joe Biden (demokrata párti elnökjelölt-aspiráns) ellen".

Mick Mulvaney a Fehér Ház legmagasabb rangú munkatársa, aki büntetés terhe melletti idézést kapott a képviselőházban folyó meghallgatásokra.

Közben kiderült: Rudy Giuliani egyik közvetlen munkatársa, Lev Parnas - aki ukrajnai születésű amerikai állampolgár - meggondolta magát, és hajlandó együttműködni a vizsgálódó törvényhozókkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását