2020. július 14. - Őrs, Stella
Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház demokrata párti elnöke létrehozta a klímaváltozással foglalkozó új különbizottságot.
2019. február 10. vasárnap 09:00 - HírExtra
 

A már a választási kampányban megígért bizottságba a házelnök nyolc - köztük három újonnan megválasztott - demokrata párti politikust nevezett ki, republikánus tagjai a testületnek nincsenek.

A bizottság feladata lesz a vizsgálódás a klímaváltozás ügyében és javaslatok kidolgozása az éghajlatváltozás következményeinek enyhítése érdekében.

A bizottság megalakítását bejelentő közleményében Nancy Pelosi hangsúlyozta, hogy ezzel "a demokraták a klímaváltozás folyamatának megfordítását célzó új ötletek és hatékony megoldások élharcosaivá válnak". Donald Trump elnök szkeptikus álláspontot képvisel az éghajlatváltozás kérdésében, és több olyan intézkedést is hozott, amelyek heves bírálatokat váltottak ki, köztük volt az arról szóló bejelentés, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből.

A bizottságból Pelosi kihagyta a New York-i Alexandria Ocasio-Cortezt, aki a környezet védelmét tekinti elsődleges feladatának, és csütörtökön Ed Markey massachusettsi képviselővel együtt közös törvényjavaslatot terjesztett be egy úgynevezett "zöld megállapodásról".

A tervezetben azt javasolja, hogy tíz éven belül teljesen szüntessék be a fosszilis üzemanyagok használatát és ennek megfelelően alakítsák át teljes egészében az Egyesült Államok infrastruktúráját is. A 14 oldalas tervben csakis megújuló energiát és nulla károsanyag-kibocsátású energiaforrásokat javasol, és szorgalmazza, hogy az iparban, a mezőgazdaságban és a közlekedésben szüntessék meg a környezetszennyezést és az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátását.

Nancy Pelosi a törvényjavaslatot "zöld álom vagy micsoda" kommentárral minősítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását