2021. május 8. - Mihály

A Jobbik az MTA-t védi

A Jobbik követeli Palkovics Lászlótól a kutatóhálózati finanszírozás helyreállítását!
2019. január 12. szombat 08:43 - HírExtra
 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborodva értesült arról, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnökségének egységes és egyértelmű kérése ellenére sem biztosítja a Palkovics László miniszter vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium a kutatóintézeteket jogszabály szerint megillető forrásokat.

Ennek következtében az érdemi kutatómunka ellehetetlenült, a kutatóhálózatok működtetése pedig veszélybe sodródott, hiszen a minisztérium által teremtett körülmények miatt nem lehet új kutatókat alkalmazni és az eredményes kutatómunkához szükséges kutatási anyagokat beszerezni, ami a már zajló kutatásokat is kudarcba fullaszthatja - írja közleményében a párt.

Palkovics miniszter az MTA-val való korábbi egyeztetések során is "méltatlanul viselkedett, kötelező közfeladatát figyelmen kívül hagyva tavaly decemberben nem vett részt az Akadémia jövőjét érintő alapkérdések megvitatásának céljából összehívott rendkívüli közgyűlésen sem".

A Jobbik Magyarországért Mozgalom hosszú ideje küzd az értelmiséget érő folyamatos, a legsötétebb bolsevik időket idéző támadások ellen. Ennek a szakmaiatlan erőpolitikának szerves része a kutatóhálózatok szándékos tönkretétele is.

"Véleményünk egyértelmű: ha a magyar kormánynak bármit is számít még az értelmiség megbecsülése és a magyar tudományos szféra nemzetközi versenyképessége, azonnal intézkedjen a kutatóhálózati finanszírozás helyreállításáról!"
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását