2020. május 27. - Hella

Győzelmek a birkózó vb-n

A két magyar vereség után előbb Lőrincz Viktor (87 kg), majd Krasznai Máté (67 kg) gondoskodott arról, hogy jobb legyen a magyar szurkolók hangulata a budapesti birkózó-világbajnokság pénteki, kötöttfogású versenynapján, mivel mindketten bejutottak a nyolcaddöntőbe.
2018. október 26. péntek 15:03 - HírExtra
 

A kétszeres világbajnoki bronzérmes, olimpiai ötödik Lőrincz nagyon nehéz ágat kapott a pénteki sorsoláson, így a selejtezőnek vélhetőleg úgy vágott neki, hogy a lehető legkisebb erőbedobással verje az amerikai Patrick Martinezt.

A tavalyi Európa-bajnok magyar az első menetben minden fontos kérdést el is döntött. Másfél perc aktív birkózása elég volt riválisa intéséhez (1-0), lentről pedig kétszer is gyönyörűen pörgetett (5-0).

A folytatásban Lőrincz már csak őrizte előnyét és belefért számára, hogy a második menetben megintsék (5-1), lent könnyedén védekezte ki riválisa próbálkozásait, majd "lepörgette az órát", kiintett az érte szorító lelkes közönségnek, és eltűnt a melegítőterembe vezető kijáraton.

Két meccsel később a Ferencváros 67 kilós sportolója, Krasznai Máté követte Lőrinczet a C szőnyegen, s hazai szempontból ijesztően kezdődött a kínai Tien hszi-je elleni összecsapás.

A kezdés után az ázsiai érzett rá hamarabb a ritmusra, s másfél perc után intették Krasznait (0-1), akit lentről kiemelt és nagy ívben eldobott (0-5) ellenfele. Így gyorsan hatalmas hátrányban találta magát a 25 éves magyar, ám nem esett szét, s a harmadik percben egy villámgyors válldobással 5-4-re feljött.

A szünet után Krasznai sokkal koncentráltabban kezdett, mint az első három percben, s ennek meg is lett az eredménye, mert a kínai indítását gyönyörűen megkontrázva mögé került és fordított (6-5). Innentől a kínainak már nem maradt esélye, mert a hazai sportoló kiválóan védte próbálkozásait és bejutott a nyolcaddöntőbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását