2021. január 21. - Ágnes

Őrizetbe vették a miniszterelnököt

Korrupció gyanúja miatt őrizetbe vette az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az észak-kaukázusi Dagesztán ügyvezető miniszterelnökét és két helyettesét - jelentették hétfőn orosz hírügynökségek.
2018. február 5. hétfő 11:33 - HírExtra
 
Abduszamad Gamidov kormányfő, valamint Samil Iszajev és Rajudin Juszufov miniszterelnök-helyettes lakásán házkutatást tartanak, a politikusokat az FSZB kihallgatja. Sajtójelentések szerint a hatósági fellépés összefüggésben áll azzal, hogy a jogkörével való visszaélés miatt januárban letartóztatták a köztársaság fővárosa, Mahacskala polgármesterét, Musza Muszajevet. Muszajev a vád szerint szabálytalanul juttatott földterülethez egy magánvállalatot.

A polgármester letartóztatását követően Moszkvából egy különleges, az FSZB, a belügyminisztérium és főügyészség munkatársaiból álló vizsgálóbizottság érkezett Mahacskalába. A testület múlt héten eljárást indított a főváros főépítésze, Magomedraszul Gityinov ellen 4 millió rubelnyi (több mint 17 és fél millió forintnyi) kár okozása miatt.

Az Interfax úgy értesült, hogy a köztársaság hét vezetője ellen indult az elmúlt két napban akció, amelyben a biztonsági szervek központi apparátusának több tucat munkatársa vesz részt. A hírügynökség úgy tudja, hogy az érintettek a gyanú szerint a dagesztáni egészségügyi infrastruktúrát "fölözték le".

A Kavkazszkij Uzel hírportál rámutatott, hogy a polgármester és a kormányfő egyaránt a befolyásos "mekegi klán" érdekköréhez tartozik és utalt arra is, hogy a hatósági fellépés összefüggésben állhat azzal, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök tavaly októberben ideiglenesen Vlagyimir Vasziljevet nevezte ki a köztársaság vezetőjének.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását