2021. június 21. - Alajos, Leila

341 film vár az Oscarra

Az amerikai filmakadémia több mint hétezer tagja 341 film közül választhatja ki a márciusi gálán a legjobb film Oscar-díját elnyerő produkciót - közölte a Variety.com.
2017. december 20. szerda 10:06 - HírExtra
 
A több mint 300 film közül a legesélyesebbek között emlegetik a Szólíts a neveden!, a Három óriásplakát Ebbing határában, A Pentagon titkai, a Lady Bird, a Tűnj el!, a Dunkirk, A víz érintése, A legsötétebb óra, a Floridai álom, a Rögtönzött szerelem, a Mudbound és a Wonder Woman című produkciókat.

A legjobb film díjáért az az alkotás indulhat, amelynek kereskedelmi forgalmazása Los Angeles megyében december 31-ig elkezdődik, és legalább hét egymást követő napon vetítik a mozikban. A feltételek között szerepel, hogy a produkciónak legalább 40 percesnek kell lennie, és vagy 35, illetve 70 mm-es filmről, vagy a kiírásoknak megfelelő digitális formátumban kell vetíteni. Azok a filmek, amelyeket mozis bemutatásuk előtt egyéb módon nyilvánosan forgalmaztak, nem indulhatnak a legjobb film Oscarjáért.

Míg más Oscar-mezőnyökben 5-5 jelölt verseng a díjért, a legjobb film-kategória jelöltjei közé 5-10 film kerülhet be, a szavazók ugyanis preferenciájuk alapján rangsorolják a filmeket. A kategória Oscar-szobrát a film producerei kapják.

A díj utolsó öt kitüntetettje a Holdfény, a Spotlight: Egy nyomozás részletei, a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje), a 12 év rabszolgaság és Az Argo-akció volt.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) létszáma júniusban 774 taggal bővült, és már több mint 7300 filmes tartozik a testülethez. A 90. Oscar-díj jelöltjeinek listáját január 23-án jelentik be, a díjátadó gálát pedig március 4-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását