2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jól haladunk a sakkversenyen

Rapport Richárd a harmadik fordulót is sikerrel vette a Tbilisziben zajló sakk világkupán, amelyen így nyolcaddöntőbe jutott.
2017. szeptember 11. hétfő 12:47 - HírExtra
 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves magyar nagymester a legjobb 32 között a kínai Li Csaót búcsúztatta, miután két döntetlent követően a hétfői "rájátszásban" világossal legyőzte riválisát, sötéttel pedig remizett vele.

Rapport az első fordulóban a perui Emilio Cordovát, majd a másodikban a szintén kínai Vej Jit búcsúztatta. A torna másik magyar résztvevője, Erdős Viktor az egyiptomi Basszem Amin legyőzése után a második körben az orosz Peter Szvidlerrel szemben maradt alul.

A világkupa nagy meglepetéseket is hozott, ugyanis a harmadik fordulóban kiesett a világbajnok Magnus Carlsen, a norvég játékost az ugyancsak kínai Pu Hsziang-cse ejtette ki. Mellette szintén búcsúzott két korábbi világbajnok, az indiai Viswanathan Anand és az orosz Vlagyimir Kramnyik is.

Rapport (2675 Élő-pont) nyolcaddöntős ellenfele az orosz Jevgenyij Najer (2694) lesz.

A világkupa két döntőse kvalifikálja magát a nyolcfős világbajnokjelölti tornára, amelynek győztese 2018-ban kihívhatja Carlsent.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását