2019. december 8. - Mária

Jobban nőtt mint várták

Májusban a vártnál jobban nőtt a német export és az import az áprilisihoz képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn közzétett kimutatása szerint.
2017. július 10. hétfő 10:15 - HírExtra
 

Németország áruexportja 110,6 milliárd euró, importja 88,6 milliárd euró volt idén májusban. Az export 14,1, az import 16,2 százalékkal haladta meg a tavaly májusit.

Az áprilisihoz képest naptári és szezonális kiigazítással a májusi export 1,4 százalékkal, az import 1,2 százalékkal nőtt. Elemzők az export 0,3 százalékos, az import 0,5 százalékos havi növekedését várták.

A német külkereskedelmi mérleg májusban 22,0 milliárd euró többletet mutatott, szemben az egy évvel korábbi 20,7 milliárd euró többlettel.

Az áruforgalom mellett a szolgáltatásokat és a befektetéseket is magába foglaló folyó fizetési mérleg többlete 17,3 milliárd euróra emelkedett az áprilisi 14,9 milliárd euróról. A múlt év májusában 17,9 milliárd euró volt a folyó fizetési mérleg többlete.

Májusban Németország 64,2 milliárd euró értékben exportált termékeket az Európai Unió országaiba és 57,8 milliárd euró értékben importált onnan. Az egy évvel korábbihoz képest az export 11,8 százalékkal, az import 13,2 százalékkal emelkedett.

Az euróövezetbe irányuló német export májusban 40,8 milliárd eurót tett ki, 13,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az import 39,1 milliárd euró volt, 12,6 százalékkal több, mint az előző májusban.

Az EU nem euróövezeti országaiba Németország 23,5 milliárd euró értékben exportált és 18,7 milliárd euró értékben importált onnan javakat. Az export éves összevetésben 9,2 százalékkal, az import 14,6 százalékkal nőtt.

A német export az Európai Unión kívülre 46,4 milliárd euró volt májusban 17,3 százalékkal magasabb a 2016. májusinál. Az import 22,3 százalékkal 30,8 milliárd euróra emelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását