2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
Úgy tűnik a kutatók közelebb jutottak a fiatalság receptjéhez. Egereken végzett kísérletek bizonyítják, hogy a fiatal emberi vér megfiatalította az idős állatokat. Az átütő eredményt előre céget egy honfitársunk vezeti.
2016. november 17. csütörtök 18:42 - HírExtra
 
Kicsit talán hátborzongató az eredmény, amit a friss tanulmányt megalapozó az Alcahest nevű kaliforniai központú, gyógyszerészeti kutatásokkal foglalkozó cég kutatásai alapján közöltek. emberi vér képes volt megfiatalítani más fajból származó egyedeket.

Hogyan is?

A kutatásban egy csoport 18 éves, teljesen egészséges emberből nyert vért fecskendeztek 12 hónapos egerekbe (ez nagyjából 50 éves emberi szervezetnek felel meg az ő esetükben). Három hét alatt heti két vérplazmát kaptak az egerek, amiről előzőleg a kutatókaz gondolták, ez felelhet a fiatalság megtartásáért.A három hét elteltével az idős egerek újra úgy kezdtek viselkeni, mint fiatal társaik, míg azok, akik nem kaptak a vérből „normális” időskori viselkedési formát mutattak. Az ún. Barnes labirintustban is sokkal könnyebben megtalálták a kiutat, mint idősebb társaik.

„Egyértelműen látható volt a megfiatalító hatás”- mondta Sakura Miami a kutatás egyik vezetője a New Scientist-nek. A fiatal emberi plazma fejleszteti az észlelést.”

 Akik kitalálják a világot

Az Alkahest céget az a magyar születésű Nikolich Károly alapította (diplomáját az ELTE-n szerezte), aki ma is vezeti az intézetet.

A teljes cikk itt olvasható.
Forrás: newscientist
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

KukacHerold
2016. november 17. 19:19
Najó.. de kérdés hogy ez működik e embereknél... ?
Lecsapolom a véremet, elteszem a hűtőbe és öregen benyomatom.. Addig meg azt hiszik vámpír vagyok, ha a vendégek bekukkantanak
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását