2024. április 24. - György

Rendőrök vs. újságírók

Egyre gyakrabban lépnek fel jogsértően a sajtó képviselőivel szemben az egyiptomi biztonsági erők az Újságírók a Kínzás Ellen nevű független megfigyelő szervezet szerint.
2014. január 11. szombat 12:04 - HírExtra
A novemberi 67-ről decemberben 73-ra nőtt azoknak az eseteknek a száma, amelyekben az egyiptomi hatóságok megsértik a munkájukat végző újságírók, riporterek, fotósok jogait.

Harminchárom újságírót támadás ért, 27-et őrizetbe vettek, 11-nek eltörték a felszerelését, nyolc ellen bírósági vádat emeltek, négyet megfenyegettek, két esetben megakadályozták egy hír megjelenését, és egy riportert pénzbírságra büntettek - derül ki az as-Surúk című egyiptomi lapban pénteken megjelent tanulmányból.

Az Újságírók a Kínzás Ellen novemberben alakult, Iszlám Fathi, az MBC Maszr tv újságíróját ért erőszak kapcsán. Fathit - saját állítása szerint - november 3-án tizenöt rendőr őrizetbe vette, majd a helyi rendőrőrsön kezeit és lábait összebilincselte, egy vízszintes rúdra függesztette, és órákon át verte.

Eközben az al-Dzsazíra katari hírtévé újból felszólította az egyiptomi hatóságokat, hogy engedjék szabadon három riporterét, akiket december 23-óta tartanak fogva az egyiptomi közbiztonságot veszélyeztető valótlanságok terjesztése és terrorszervezethez tartozás vádja miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását