2021. április 11. - Leó, Szaniszló

Megvan a győztes animációs film

Az Egy macska kettős élete című francia film kapta a bécsi Anilogue filmfesztivál egészestés animációs versenykategóriájának fődíját, amit első ízben osztottak ki.
2011. november 30. szerda 10:27 - HírExtra
A Budapesten és Bécsben párhuzamosan zajló nemzetközi animációs filmmustrán idén először nemcsak a rövidfilmek, hanem az egészestés animációk is versenyeztek. A rövidfilmes díjakat a múlt hét végén adták át Budapesten, a nemzetközi zsűri kedden este a bécsi TopKinóban hirdette ki az új kategória győztesét - szerepel a fesztivál szervezőinek MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kettős életet élő, nappal házi cicus, éjjel tolvaj macskáról szóló fődíjas film Jean-Loup Felicioli és Alain Gagnol munkája. A Bastien Dubois francia rendező által vezetett zsűri a produkció magával ragadó, sodró lendületű stílusát, valamint az animáció, a képgrafika és a zene összhangját méltatta értékelésében.

Az egészestés mezőnyben szereplő kilenc animáció közül Tomas Lunek cseh rendező Alois Nobel című alkotása különdíjban részesült. A versenyprogramban volt Jankovics Marcell Az ember tragédiája című nagyszabású animációs művének világpremierje Budapesten.
A szerdán záruló nyolcnapos Anilogue filmfesztiválon harminc rövidfilmet és kilenc egészestés animációs filmet láthattak a nézők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását