2024. április 25. - Márk

Könyvadományokat várnak

Könyvélmény programot hirdetett meg a Magyar Könyvtárosok Egyesülete és a szombathelyi könyvtárakkal közösen a Vas Megyei Önkéntes Centrum.
2011. november 28. hétfő 12:08 - HírExtra
Kovács István, az önkéntes centrum szakmai vezetője hétfőn az MTI-nek elmondta: az önkéntes megmozdulás két szakaszból áll, november 28-tól december 13-ig olyan könyvadományokat várnak, amelyek főként a gyerekeknek szólnak, de szívesen fogadnak szépirodalmi műveket is.

A programhoz bárki csatlakozhat, az adományokat Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ Könyvtárában, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban és a Siker Könyvtárban fogadják.

A beérkezett könyveket december 20-án osztják ki a Vas Megyei Önkéntes Centrum aktivistái, az adományokból hátrányos helyzetű családok gyermekei és szociális intézmények részesülnek. Az adományozási ünnepségen ismert sportolók, művészek, politikusok és újságírók tartanak majd felolvasást kedvenc könyvükről és tartanak olvasmányaikról élménybeszámolót, de az akcióhoz kapcsolódva bárki végezhet önkéntes felolvasást és megoszthatja könyvélményeit a gyerekekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását