2024. április 19. - Emma

Sidi a legjobb

Sidi Péter megnyerte a férfi légpuskások viadalát a dél-koreai Csangvonban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-verseny szombati nyitónapján.
2011. április 9. szombat 11:18 - HírExtra
A viadal honlapja szerint a szám Európa-bajnoka a 60 lövéses alapversenyben mindössze két kilencest lőtt, azaz 598 körrel zárt, így elsőként jutott fináléba. A döntőben az első lövése nem sikerült a legjobban, ám a 9,6 körös kísérlet után a komáromiak kiválósága nagyszerű sorozatot produkált, végül 104,6 kört tett hozzá az alapban elért eredményéhez, s 702,6 körrel, a második izraeli Sergy Rikhtert egy körrel megelőzve végzett az első helyen. A szám másik magyarja, Biatovszki Máté 591 körrel a 74 fős mezőny 36. helyén végzett.

A csangvoni Vk-n a légfegyveres számokban három-három, a többiben pedig két-két londoni indulási jog talál gazdára. Sidinek már nem a kvóta a tét, mivel azt a tavalyi világbajnokságon már megszerezte.

Vasárnap a női légpuska és a női sportpisztoly számok versenyeit rendezik meg. Előbbiben Joó Éva, Karmacsi Ildikó és Miskolczi Julianna, utóbbiban pedig Csonka Zsófia és Babicz Sára szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását