2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kamatemelési láz

Fokozódó kamatemelési várakozások nyomják fel az EUR/USD-t már most is.
2011. március 8. kedd 10:41 - HírExtra
Alapvetően továbbra is az a forgatókönyv van érvényben, hogy az eurózónában hamarabb beindul a kamatemelési ciklus, mint az USA-ban, ami miatt lemaradásba kerülhetnek az európai piacok teljesítménye az Egyesült Államokhoz képest.

A kamatemelés szempontjából legutóbbi jelzést múlt héten adta Jean-Claude Trichet, aki ismételten az inflációs veszélyt emelte ki, mint amire a frankfurti döntéshozóknak egyre inkább figyelniük kell. A piacon egyre valószínűsítik az idei kamatemelést, ezt jól tükrözi, hogy az eurótérség rövidhozamai a legtöbb tagországban emelkedni kezdtek. Az eurózónával párhuzamosan bontakozik ki a kamatemelési várakozás az Egyesült Királyságban is. Ott csütörtökön ülnek össze a jegybankárok, hogy döntsenek a jelenleg 0.5 százalékos alaprátáról. Itt akár már márciusban emelhet is a Bank of England, vagy legalábbis valamilyen konkrétabb jelzést adhat a menetrendről. Visszatérve az eurózónába: a dollár-euró határidős kamatswapok is azt jelzik, hogy nagyobb mozgás van kibontakozóban az euró eszközök irányába, amit a kamatemelési várakozások fűtenek, mindez pedig tovább lökheti fel az EUR/USD az 1.40-es szint fölé-írták az Equilor elemzői.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását