2024. április 17. - Rudolf

Előzetesben a gyilkos orvos

Megváltoztatva a korábbi bírósági döntést, előzetes letartóztatásba helyezte a Fővárosi Bíróság azt a magyar állampolgárságú arab orvost, aki a gyanú szerint több késszúrással meggyilkolta feleségét február 4-én, fővárosi lakásukban.
2011. február 15. kedd 15:02 - HírExtra
A Fővárosi Bíróság megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság határozatát, és elrendelte az emberöléssel meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását. Az első fokon eljáró bíróság a meggyanúsított orvossal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, mert - bár a férfi esetében
fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye - de nem olyan mértékben, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedést kéne vele szemben alkalmazni.

Az orvosnak három gyermeke van, akikről gondoskodnia kell, apjukon kívül a gyermekeknek
nincsenek olyan rokonai, akik az eltartásukról és nevelésükről gondoskodhatnának. A végzéssel szemben az ügyészség fellebbezett, s a Fővárosi Bíróság az ügyészség érveit alaposnak találta. A jogerős végzés szerint a bűncselekmény súlyára és a büntetési tételre figyelemmel fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye a magyar állampolgárságú, de születése folytán külföldi kapcsolatokkal és rokonsággal rendelkező gyanúsított esetében.

A kerületi bíróság végzését követően a nyomozóhatóság tanúként hallgatott meg több személyt, akiknek a vallomása alátámasztotta az ügyészi indítványban foglaltakat, melyek szerint a gyanúsított játékszenvedélye miatt már régóta nem vett részt a családfenntartásban, anyagilag nem járult hozzá a lakásfenntartáshoz és az egyéb költségekhez, kiadásokhoz sem. Ennélfogva a gyermekek megélhetéséről sem ő gondoskodott korábban.

A húsz éve Magyarországon élő, már magyar állampolgárságú arab férfi pénteken gyilkolta meg feleségét fővárosi lakásukban. A 43 éves, az egyik önkormányzat köztisztviselőjeként dolgozó asszonyt szerelemféltésből ölte meg több késszúrással a férfi. Tette után a gyilkos maga hívta fel a rendőrséget, és a mentőket is, bár feleségén már nem lehetett segíteni.

Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását