2024. április 30. - Katalin, Kitti

Őrizetbe vették a volt államtitkárt

Őrizetbe vette kedden a Központi Nyomozó Főügyészség Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanának eladásával összefüggésben
2011. február 8. kedd 16:33 - HírExtra
Kényszerintézkedés

A Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre továbbra sem kommentálta hivatalosan a történteket, ugyanakkor az MTI úgy tudja, hogy hasonlóan a volt külügyi államtitkárhoz, Székely Árpád korábbi nagykövet és Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója ügyében is a kényszerintézkedés mellett döntött a nyomozóhatóság.

A Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre továbbra sem kommentálta hivatalosan a történteket, ugyanakkor az MTI úgy tudja, hogy hasonlóan a volt külügyi államtitkárhoz, Székely Árpád korábbi nagykövet és Tátrai Miklós, a vagyonkezelő volt vezérigazgatója ügyében is a kényszerintézkedés mellett döntött a nyomozóhatóság. Az MTV Híradója is úgy értesült, hogy Tátrai Miklóst őrizetbe vették.

Hűtlen kezelés

Horváthné Fekszi Márta ügyvédje, Papp Gábor az MTI-nek megerősítette az MTV Híradójának értesülését, miszerint ügyfelét a nap folyamán bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a főügyészség.

A védő hangsúlyozta: panaszt tettek a gyanúsítás és őrizetbe vétel ellen, a gyanúsítást Papp Gábor "abszurdnak és alaptalannak" nevezte. Szerinte ügyfele a múlt évben kétszer is tisztázta szerepét a történtekben. Kifejtette: tavaly augusztusban például 15 oldalas vallomást tett a volt államtitkár. Az őrizetbe vételre Papp Gábor meggyőződése szerint semmilyen törvényes lehetőség nem állt fenn, mert Horváthné Fekszi Márta saját maga megjelent a korábbi idézésekre, és az ügy iratait tudomása szerint beszerezték.

Gyanúsított

Az MTV Híradója délben számolt be arról, hogy gyanúsítottként hallgatja ki a főügyészség Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát, Székely Árpád korábbi nagykövetet és Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanának eladásával kapcsolatban. A közszolgálati televízió híradója azt közölte, hogy mindhármukat lakásukról, illetve jelenlegi munkahelyükről állították elő, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg őket.

A Híradó délután arról számolt be, Az ügyészség szerint a moszkvai kereskedelmi képviselet épületét áron alul adták el, s ezzel 11 milliárd forint kárt okoztak az államnak - közölte a híradó, hozzátéve, a gyanúsítottak őrizetbe vételéről a kihallgatások után dönt az ügyészség.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását