2024. május 7. - Gizella

Egyiptom: 297 ember vesztette életét

Legalább 297 halálos áldozatot követeltek a két héttel ezelőtt kirobbant egyiptomi kormányellenes tüntetéseket kísérő összecsapások - közölte a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet hétfőn.
2011. február 8. kedd 08:29 - HírExtra
A New York-i székhelyű szervezet egyik kairói munkatársa elmondta: az összesítés hét kairói, alexandriai és szuezi kórházban tett látogatáson, orvosok megkérdezésével szerzett adatokon alapult. A HRW munkatársai az adatgyűjtés során hullaházakat is felkerestek. Az egyiptomi egészségügyi minisztérium nem tett közzé minden részletre kiterjedő veszteséglistát, de a tárca egyik munkatársa közölte, hogy megpróbálnak összeállítani egyet.

Az arab országot csaknem három évtizede vezető Hoszni Mubarak elnök uralma ellen január 25-én robbantak ki tüntetések. A tiltakozók napokon keresztül heves összecsapásokat vívtak az éleslőszert, könnygázt és gumilövedékeket is bevető rendfenntartó erők ellen, majd két napon keresztül Mubarak hívei ellen, akik megtámadták az ellenzékiek Tahrír téri megmozdulásait Kairóban.

Az erőszakos cselekmények Egyiptom más településeire is átterjedtek, a veszteségmérlegben 65 olyan ember szerepel, aki nem Kairóban vesztette életét.

A HRW kairói munkatársa szerint a 297 halottat tartalmazó veszteségmérleg még nem végleges.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását