2024. április 29. - Péter

Gyilkos vihar vonult át az országon

Az amerikai média által "történelminek", a meteorológiai szolgálat által pedig "életveszélyesnek" nevezett hóvihar söpört végig kedd hajnaltól az Egyesült Államok középső síkságain, a Nagy Tavak vidékén és a közép-nyugati államokon.
2011. február 1. kedd 17:29 - HírExtra
"Ne utazzanak! Maradjanak otthon! Az erős szél és a vakító hóvihar csaknem lehetetlenné teszi a közlekedést. Ez egy életveszélyes vihar" - hangzott a nemzeti meteorológiai szolgálat közleménye. Kedden összesen 8 államból jelentettek hóvihart, de az időjárás-előrejelzés szerint a java még hátravan. Az Oklahomától Michinganig terjedő viharzóna a hét második felében kelet-északkelet felé húzódik, s összesen 30 államon vonul át, mintegy 100 millió ember életét megnehezítve.

A hóréteg vastagsága elérheti a 60 centimétert, a havazás intenzitása pedig az 5-8 centimétert. Oklahoma állam egész területén szükségállapotot rendeltek el, Mississippiben pedig a nemzeti gárda 600 tagját vonultatták be a rendkívüli időjárási körülmények miatt. Oklahoma City polgármestere felszólította a város lakóit, hogy otthonaikban halmozzanak fel élelmiszert, ivóvíz-készleteket, gyógyszert, elemeket és takarókat.

Sok más légi terminál mellett Dallas-Fort Worth repülőterét is lezárták, amit azért követ fokozott érdekélődés, mert jövő hétfőn a közeli Arlingtonban játsszák majd a Super Bowl döntőt, amelyre szurkolók tízezreit várják. Országszerte több mint 4000 járatot töröltek kedden és több reptér vezetése felkészült arra, hogy a várótermekben rekedt utasok tömegeit kell majd ellátniuk. A légitársaságok pótdíj felszámítása nélkül írják át a foglalásokat.

Az egyik legsúlyosabb hóvihart Chicagóban várják, ahol rendkívüli készültséget rendeltek el a hóakadályok és az esetleges áramszünetek elhárítására. Itt a várakozások szerint akár félméteres hó eshet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását