2024. május 5. - Györgyi

Nyolcas gyilkosság

Egy sztavropoli ház garázsában holtan találtak nyolc felnőttet - öt férfit és három nőt -, mindegyikükkel lőtt sebek végeztek - közölték a nyomozó hatóságok pénteken későn este.
2011. január 22. szombat 14:00 - HírExtra
Az áldozatok a villa 61 éves tulajdonosa, Vlagyimir Szlezajev, családja néhány tagja, valamint néhány alkalmazott, a kutyavezető, a gyerekek nevelőnője és a sofőr. Egy csecsemő és egy kilencéves kisfiú életben maradt az emeleten, feltehetően elkerülték a gyilkosok figyelmét. Szlezajev a sztavropoli Déli piac igazgatója, és egyben Han néven a helyi bűnöző körök ismert alakja volt, többszörösen büntetett előéletű, és 2004-2005-ben tagja volt egy etnikai alapon szerveződött bűnszövetkezetnek.

Nem ez volt ellene az első merénylet: 2003-ban már kísérletet tettek megölésére, de akkor csak felesége vesztette életét. Az orosz nyomozati bizottság vezetője több moszkvai nyomozóval szombaton reggel a helyszínre indult.

Oroszországban két hónapja egy 12-szeres gyilkosság keltett nagy feltűnést: a kubanyi Kuscsovszkajában egy módos házban 12 embert, köztük több gyereket öltek meg. A nyomozás során kiderült, hogy az egyik helyi vállalkozó egy általa szervezett, semmitől vissza nem rettenő bűnbanda segítségével sápolt mindenkit, megvesztegette a rendőröket és más illetékeseket egészen fel megyei szintig, és több gyilkosságot, valamint több nemi erőszakot követtek el az évek során, amelyek ügyében még csak nyomozás sem volt.

A sztavropoli illetékesek vasárnap reggel siettek hangsúlyozni: semmi ok arra, hogy az ott történteket Kuscsovszkajához hasonlítsák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását