2024. április 28. - Valéria

Meghosszabbították Sziebert házi őrizetét

A Budai Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította március 16-ig Sziebert Györgynek, a BKV volt jogi igazgatójának házi őrizetét.
2011. január 19. szerda 12:50 - HírExtra
A Fővárosi Bíróság szerdai közlése szerint az ügyészség a házi őrizet meghosszabbítását, Sziebert védője a megszüntetését kérte. A végzés szerint a házi őrizet elrendelése óta a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények tényállása és jogi minősítése nem változott, a megalapozott gyanú nem gyengült, sőt tovább bővülhet a terhére róható bűncselekmények köre.

A házkutatásokkor lefoglalt iratok értékelése még nem fejeződött be, további bizonyítási cselekmények elvégzése, így egyebek mellett tanúk meghallgatása is szükséges - olvasható a közleményben. Sziebertet kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsítják.

A bíróság szerint az Sz. György terhére rótt bűncselekmények számára, jellegére, kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés nagyságára tekintettel továbbra is alappal kell tartani a szökésétől vagy elrejtőzésétől. "A gyanúsított vonatkozásában a házi őrizet feltétlenül szükséges, a büntetőeljárás jelen szakaszában nincs mód enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására."

A vesztegetési ügy, amelyben Sziebert György is érintett, 2009. december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök először egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén december 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Rényi-Vámos Krisztina előzetes letartóztatását 2010. június 8-án megszüntették, majd házi őrizetet, 2010. december 2-án pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. Sziebert György 2011. március 16-ig házi őrizetben marad.

Fuzik Zsoltot, a BKV korábbi informatikai igazgatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, Szegeden fogták el és vették őrizetbe 2010. február 3-án, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság február 5-én rendelte el előzetes letartóztatását.

A volt vezetőt gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Fuzik Zsoltot a BKKB 2010. május 12-én házi őrizetbe helyezte, majd július 21-én ezt megszüntették, és lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását