2024. április 20. - Tivadar

180 nőt ölt meg a sorozatgyilkos?

A Los Angeles-i rendőrség összesen 180 nő képét hozta nyilvánosságra, amelyeket egy a nyáron elfogott sorozatgyilkos házában találtak.
2010. december 21. kedd 07:50 - HírExtra
A hatóságok így szeretnék kideríteni, hogy a fotókon szereplő nők a férfi lehetséges áldozatai voltak-e. Charlie Beck rendőrfőnök elmondta: "Nem tudjuk, a nők áldozatok voltak-e, de az biztos, hogy a szörnyűség, amelyet Lonnie Franklin Los Angelesben végrehajtott, további nyomozást igényel".

A fotókat az elmúlt hét végén hozták nyilvánosságra, azóta több tucatnyi, fontos információkkal szolgáló telefonhívás érkezett be a nyomozókhoz.

A rendőrség nyáron fogta el Lonnie Franklint, akit tíz nő és egy férfi megölésével vádolnak. A gyilkosságokat 1985 és 2007 között követték el. A gyilkost egyébként a helyi média egy látszólagos tizennégy éves - 1988 és 2002 közötti - kihagyás miatt Grim Sleepernek, azaz kegyetlen alvónak nevezte el.

Franklin nyomára egy viszonylag új DNS-felismerő technológia segítségével bukkantak. A bűntények helyszínén talált DNS először Franklin fiához vezetett, aki már szerepelt a rendőrség adatbázisában. Rajta keresztül jutottak el az 58 éves férfihoz. Franklin tagadja a vádakat.
A gyilkossággal vádolt férfi házában talált képek alapján a rendőrség úgy véli, nincs szó a gyilkosságok tizennégy éves szüneteltetéséről, csupán arról, hogy egyes nők megölésére azóta sem derült fény.

A fotókon többnyire színesbőrű nők láthatóak. Az egyelőre nem tisztázott, hogy néhányukat álmában, drog hatása alatt vagy már holtan fotózták le. A nyilvánosságra hozott képeken az érintettek védelmében csupán a nők arcát mutatják be, mivel legtöbbjük egyértelmű szexuális pozícióban látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását