2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Körbejáró kiállítások

Jövő év elejétől "körbejárnak" azok a kiállítások, amelyek megrendezéséhez magyar és szlovák múzeumok uniós támogatást nyertek el a két ország partnersége jegyében.
2010. december 11. szombat 14:16 - HírExtra
Az esztergomi vízügyi múzeum, a visegrádi közgyűjtemény, a győri Xántus János Múzeum és a szlovákiai Érsekújvár múzeuma közel 94 ezer euró támogatást kapott a közös projekt megvalósítására - mondta Székely Zoltán, a Xántus János Múzeum művészettörténésze.

A projektvezető érsekújvári múzeum fegyvertörténeti kiállítást, az esztergomi a Dunáról szóló bemutatót állított össze. A visegrádi múzeum a török kort megidéző tárlatot rendezett, a győri közgyűjtemény pedig régészeti emlékek felhasználásával a római időket elevenítette fel, s adott áttekintést arról, hogy a Duna miként választotta el, illetve kötötte össze a római birodalom és a barbár világ életét - tette hozzá a szakember.

Mint Székely Zoltán megjegyezte, a kiállítások rendezése során is együttműködtek a projektben érdekelt múzeumok, szakmai konzultációkat folytattak, s anyagokat, tárgyi emlékeket kölcsönöztek egymástól.

Saját kiállítását már valamennyi múzeum bemutatta, jövőre pedig rotációs rendszerben körbeviszik a tárlatokat mindegyik helyszínre - mutatott rá a művészettörténész, hozzáfűzve, hogy Győrben elsőként az esztergomi vízügyi múzeum anyagát láthatják majd az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását