2024. május 6. - Ivett, Frida

Konyhaszekrénybe rejtette a petárdát

Több doboz bontatlan állapotú petárda került elő egy konyhaszekrényből a Borsod megyei Ózdon, egy házkutatás során - közölte a rendőrség.
2010. december 8. szerda 20:41 - HírExtra
Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a hétvégén egy folyamatban lévő büntetőügyben az ózdi rendőrkapitányság nyomozói egy helyi férfi lakásán tartottak házkutatást, ekkor kerültek elő a petárdák.

A nyomozók a konyhaszekrényben kilenc doboz petárdát találtak, amelyből nyolc még bontatlan volt. Mivel mind a petárda tartását, mind pedig annak használatát a törvény bünteti, így azt a helyszínen a rendőrök lefoglalták, a tulajdonossal szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Az eset kapcsán a rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy a petárda tartása és annak használata is jogszabályellenes. Aki ezt a szabályt megszegi, 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Ugyanilyen szankcióra számíthat az is, aki petárdát, vagy más pirotechnikai terméket engedély nélkül forgalmaz, vagy más személy részére árusít - jegyezte meg Dobi Tamás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását