2024. május 6. - Ivett, Frida

Ezernél is több világító szobor a háztetőn

Több mint ezer karácsonyi szobrot állít fel családi háza tetejére minden évben egy férfi az Egyesült Államokban ajándéknak szánva mindenkinek a kivilágított látványosságot.
2010. december 6. hétfő 22:17 - HírExtra
Szomszédai közül azonban jó pár a plafonon van a tetőtől, mert az hatalmas tömeget vonz. Évente negyedmillióan zarándokolnak el Kansas államban a 69 éves Mike Babick emeletes házához, hogy megcsodálják a karácsonyi figuratömeget. Babick egy teljes hónapon át dolgozik minden évben, míg "betetőzi" a karácsonyt, és a közönség után hátrahagyott szemetet is ő szedi össze éjjelenként, ám mindezt szívesen teszi.

"Nagyon sok morcos tekintet varázsolok mosolygóvá. A legjobban a gyerekek kacagását szeretem, az az én igazi fizetségem" - vallja Babick.

Háza Kansas City egy külvárosában van. Az utcájában lakók közül vagy harmincan elégelték meg a hatalmas autóforgalmat, az egymás hegyén-hátán parkoló kocsikat, buszokat, merthogy egész csoportok is érkeznek csodálni a tetőkompozíciót. A kíváncsiak közül sokan a szomszédos házak autófeljáróin hagyják kocsijaikat, megkeserítve ezzel az ott lakók közlekedését. Ráadásul akadnak, akik vécének használják a kerteket. Babick megérti szomszédai mérgelődését, és megpróbálja elterelni máshova a parkolást, ám eddig nem sok sikerrel.

A panaszokra a rendőrség az idén egyirányúvá tette az utcát és parkolást tiltó táblákat állított fel.
Babicknek egyébként éppen legérintettebb szomszédja - a vele szemben lakó - tartja elviselhetőnek a zarándoklatot, a karácsonyi tetőcsodát pedig annyira szereti, hogy ha nem lenne, már rég elköltözött volna.

"Ver minden New York-i kirakatot!" - mondta a szemben lakó, aki a legjobb helyről, meleg otthonból - nézegetheti a tetőművet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását