2024. április 19. - Emma

Filmfesztivál a Vörösmarty moziban

Több mint száz filmet mutatnak be a pénteken kezdődő Szegénység arcai című fesztiválon a budapesti Vörösmarty moziban, az alkotások stílusa a mobilkliptől a játékfilmig terjed.
2010. december 1. szerda 22:08 - HírExtra
A háromnapos fesztiválon látható alkotások témája is széles skálán mozog: mélyszegénységben élő családok, árvíz sújtotta települések élete mellett az érdeklődők bepillanthatnak egy roma telep mindennapjaiba is.

A Palantír Film Alapítvány által szervezett fesztivál filmjeit Bollók Csaba filmrendező, Dávid Ferenc szociológus, Hajdú Eszter dokumentumfilm-rendező, Kőszegi Edit filmrendező és Stiller Ákos fotóriporter értékeli. Az érdeklődők zsűri workshopon vehetnek részt esténként, ahol részletesen megvitathatják a nap folyamán látott filmeket.

"Az ingyenesen látogatható program célja a szegénységről szóló társadalmi párbeszéd elősegítése a filmeken keresztül. A szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének keretében támogatott fesztivál az elmúlt három év hazai filmjeiből nyújt válogatást mindenféle műfaji megkötés nélkül, az alkotásokban egy a közös: a téma mindig kapcsolódik a nehéz sorsúakhoz" - olvasható a szervezők tájékoztatójában, amelyet az MTI-hez is eljuttattak.

A filmek leírása és a fesztivál programja a www.szegenysegarcai.docuart.hu weboldalon található.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását