2024. május 17. - Paszkál

Leleplezték a merényletet

A bagdadi francia nagykövetség ellen készülő autóbombás öngyilkos merénylet tervét leplezték le az iraki biztonsági szervek - közölte hétfőn a bagdadi belügyminisztérium egyik magas rangú tisztviselője.
2010. november 30. kedd 07:07 - HírExtra
Ahmed Abu Rgif tábornok elmondta: lefoglalták a merényletre kiszemelt gépkocsit, és őrizetbe vették azt a személyt, aki azt vezette volna. Hozzáfűzte, hogy a nagykövetség elleni támadásra készülő csoport követte el október 31-én a bagdadi katolikus templom elleni merényletet, amely 46 hívő és pap halálát követelte.

Ugyancsak ez a csoport hajtott végre autóbombás öngyilkos merényleteket áprilisban a szíriai, a spanyol, a német, az egyiptomi és az iráni nagykövetségek ellen. Azokban 30-an vesztették életüket és 224-en sebesültek meg.

A francia külképviselet nem fűzött megjegyzést a hétfői bejelentéshez. Egy európai diplomata viszont elmondta, hogy több kollégája részt vehetett az iraki belügyminisztérium egyik tanácskozásán, amelyen Dzsavad Pulani tárcavezető tájékoztatta őket a meghiúsított merényletkísérletről.

Beszámolója szerint a leleplezés annak volt köszönhető, hogy az utóbbi időben az al-Kaida számos tagját fogták el.

A névtelenül nyilatkozó diplomata szerint a belügyminisztériumi tanácskozásra azért hívták meg őket, hogy rajtuk keresztül tájékoztassák a nemzetközi közösséget az iraki biztonsági erők sikereiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását