2024. június 2. - Kármen, Anita

Irán leül az EU-val tárgyalni

Irán elfogadta az Európai Unió ajánlatát, hogy egyévi szünet után, december 6-án és 7-én Genfben kezdjék újra a nagyhatalmakkal a megbeszéléseket Irán vitatott nukleáris programjáról - jelentette be Brüsszelben az EU.
2010. november 30. kedd 12:59 - HírExtra
"Megkaptuk az iráni hatóságok válaszát, amelyben jelzik, hogy Szaid Dzsalili (a tárgyalóküldöttség vezetője) elfogadta Catherine Ashtonnak (az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének, egyúttal a nagyhatalmak képviselőjének) az ajánlatát a genfi találkozóra" - mondta a főképviselő szóvivője. A két fél közötti tárgyalások tavaly októberben szakadtak meg.

Ashton a tárgyaláson a hat érintett nagyhatalom (Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia) képviseletében tárgyal majd, de várhatóan az említett országok is küldenek illetékeseket az egyeztetésre.

A nyugati nagyhatalmak attól tartanak, hogy békés célúnak mondott atomprogramját Irán nukleáris fegyver fejlesztésére is felhasználja, ezért a lehető legszélesebb körű ellenőrzést próbálják elérni a program fölött.

Teherán kitart amellett, hogy joga van békés jellegű fejlesztéseket folytatni, és nem kívánja abbahagyni a programot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását