2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Új rendőrségnek kell lértejönnie

A belügyi államtitkár szerint a rend érdekében elengedhetetlen, hogy új rendőrség szülessen.
2010. november 3. szerda 11:22 - HírExtra
A rendészeti tárgyú és azokkal összefüggő törvényeket módosító javaslat általános vitáját megnyitó expozéjában Kontrát Károly szerdán a parlamentben kijelentette, hogy szakítanak az elmúlt évek gyakorlatával, amelyek szerint a rendőr az állami uralom jelképe és végrehajtója, ennek érdekében a rendőröket is ellenőrizni akarják.

Leszögezte, hogy a rendőrnek elsősorban védelmet és biztonságot kell szolgáltatnia, amire csak egy értékeiben, gondolkodásmódjában és mentalitásában megváltozott, megújult rendőrség képes.

Mint mondta, olyan rendőrökre van szükség, akik méltóak a társadalom megbecsülésére. Hozzátette, hogy ehhez olyan normákat kell kialakítani, amelyek elősegítik, hogy a rendőrséget tiszteljék. Elmondta, a rendőrséget olyan szervezetté kell átalakítani, amelyik munkája során figyelemmel van az ország terülelteinek különféle társadalmi, szociális és gazdasági adottságaira.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását