2023. december 10. - Judit

Többszáz millió folyt el a vízműnél

A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-t (DRV) átvilágításának előzetes eredményei szerint 738,9 millió forint folyt el feleslegesen a cégnél, ezen belül a vörösiszap-katasztrófában érintett MAL Zrt. több mint 300 millió forinttal rövidítette meg a társaságot; a pazarlás kihatott a vízdíjakra is.
2010. november 3. szerda 16:19 - HírExtra
Winkler Tamás, a DRV élére az idén június végén került vezérigazgató szerint sokkal nagyobb gondokat tárt fel az átvilágítás, mint amire előzetesen gondolni lehetett. Hangsúlyozta, a vizsgálat még nem zárult le.

A "Tiszta vizet a pohárba" címmel megrendezett sajtótájékoztató díszletére kiírtak szerint a vízműnél így "elfolyt" összeg 1,56 millió köbméter víznek, azaz 624 ezer ember egyhavi ivóvíz-fogyasztásának felel meg.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a feltárt visszásságok tömege miatt kétszer is meg kellett hosszabbítani a főtulajdonos MNV Zrt. megbízásából nyáron elrendelt átvilágítás határidejét. Azóta "sorra dőlnek ki a csontvázak a szekrényből", és tucatnyi ember távozott pánikszerűen a cégtől - mondta. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását