2024. április 20. - Tivadar

Rock nappal büntetett az X-Faktor

A hétvégén rock-nap volt az RTL Klub úgynevezett tehetségkutató műsorában, az X - Faktorban. Bár ne lett volna.
2010. november 3. szerda 15:44 - Tóbiás Gábor
Alapvető probléma, hogy az X-Faktorban meglehetősen kevés a tehetséges versenyző. (Bár a Megasztároknál jobbnak tűnik a mezőny, de ez abszolút nem mérvadó.) Aki pedig tehetségnek van kikiáltva, az is inkább csak az alsó - közép kategóriába tartozik.

Persze ettől függetlenül lesz olyan, aki megnyeri a versenyt, talán ki is ad majd egy, vagy két cédét ami nagy eséllyel elég csekély példányszámban fog elkelni. (Főleg ha figyelembe vesszük a magyar lakosság torrentezési szokásait.) Aztán pedig jöhet a jól bevált celeb életvitel, reggel, délben, este.

Persze a csatornának  nem áll érdekében, hogy valami értéket is közvetítsen, hiszen csak az a lényeg, hogy minél több esemes érkezzen a nullahatkilencvenre.



Rockot nyomokban tartalmazhat

Szóval hétvégén úgynevezett rock-napot rendeztek. Ez főleg azért volt fájdalmas, mert egy fia rock számot sem lehetett hallani, azon kívül, hogy az EDDA örökbecsűjét sikerült minősíthetetlenül elékelnie az egyik, az X-faktor teljes hiányában szenvedő fiatalembernek, meg valami Nightwish féle nyivákolás is hallható volt.

Sehol egy Tankcsapda, Republic, RHCP, ne adj' Isten Metallica, Iron Maiden, AC/DC (a lista a végtelenségig bővíthető). Ez rock lenne. Christina Aguilera nem az. Mint ahogy a Missing You (népi elnevezésén: Puff Dady elesik a motorral) című szám sem. Legalább Nagy Feró intézhetett volna valami jó rockosat. De nem. A nemzet egykori csótánya is már csak árnyéka egykori önmagának. Sajnos.

Ráadásul, ha már rock nap van, akkor könyörgöm legalább zenekar kísérhette volna a versenyzőket és ne cédéről szólt volna a zene. Vagy egy zenekar nem fért bele a költségvetésbe?
Nem túl hihető. Hiszen az egész műsor arról szól, hogy a látvánnyal, nevetséges, kamu feszültség keltéssel, cukormázba öltöztessék a gagyit.

Talán ettől van olyan érzése az embernek, hogy egy jól szervezett középiskolai "ki mit tudot" lát.

A legszomrúbb az egészben, hogy Magyarország tele van tehetséges zenekarokkal, énekesekkel, lemezlovasokkal. Csak nem kapnak publicitást. Helyette inkább rock-nap van, rock nélkül. Meg nullahatkilencven.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását