2024. május 20. - Bernát, Felícia

Obama kétpárti együttműködést ajánl

Mivel a legnagyobb a kihívást a külföldi gazdasági vetélytársak, nem pedig a demokraták és a republikánusok ellentétei jelentik Amerika számára, Obama kétpárti együttműködést javasolt a törvényhozásban a félidős választások eredményképpen megerősödött Republikánus Párt vezetőinek.
2010. november 3. szerda 19:51 - HírExtra
Barack Obama a Fehér Házban tartott sajtóértekezletén elmondta, hogy a választások éjszakáján felhívta John Boehnert, a képviselőház leendő elnökét, valamint Mitch McConnellt, a szenátusi republikánuspárti kisebbség vezetőjét, és azt javasolta, hogy üljenek le és vizsgálják meg együtt, hogyan haladjanak tovább az amerikai gazdaság talpraállítása érdekében.

"Nem állítom, hogy könnyű lesz. És nem teszek úgy, mintha képesek lennénk áthidalni minden nézetkülönbséget vagy minden nézeteltérést megoldani" - mondta Obama, aki egyébként, a kampányidőszaktól eltérően, többször is használta a "republikánus barátaim" kifejezést.

Barack Obama megalázónak "nevezte" a demokraták által elszenvedett vereséget. Sajnálkozását fejezte ki, hogy számos amerikai nem érezte meg, hogy elnökségének két éve alatt a gazdaság stabilizálódott.

Obama szerint a választási vereség nem jelenti azt, hogy a választók elutasították az általa elfogadtatott egészségbiztosítási reformot, de hajlandóságot mutatott rá, hogy bizonyos részleteinek újragondolásában együttműködjön a republikánusokkal. (A konzervatív párt a választások előtt megígérte, hogy visszavonattatja reformot.)

Az elnök megismételte: továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy csak a 250 ezres dolláros éves jövedelemhatár alatt hosszabbítsák meg a Bush-kormány által bevezetett adókönnyítéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását