2024. május 17. - Paszkál

OÉT: tárgyalnak az adótervekről

Plenáris ülést tart ma az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT), amelyen a szociális partnerek többek között megvitatják a kormány adóterveit.
2010. október 22. péntek 08:46 - HírExtra
A napirenden szerepel ezenkívül a jövő évi munkaszüneti napok körüli munkarend, és a 2010-es költségvetésről szóló kormányzati tájékoztató megvitatása. A szakszervezetek többsége igazságtalannak tartja az egykulcsos adórendszer tervezett bevezetését, a munkaadói szervezetek pedig úgy vélik, a vállalkozások versenyképességét javító, igazságosabb teherviselést jelentő adórendszert eredményez a kormány által szombaton beterjesztett javaslat, így e napirendi pont kapcsán viták várhatók.

A kormány október 16-án terjesztette be javaslatait az adótörvények jövő évi változásáról az Országgyűlésnek. A magánszemélyeknek a javaslat szerint az egykulcsos adózásról szóló előzetes bejelentéseknek megfelelően valamennyi jövedelmük után 16 százalékos kulccsal kell adózniuk, tehát a külön adózó jövedelmek - osztalék, árfolyamnyereség, kamatjövedelem, ingatlan-átruházásból származó jövedelem - után is 16 százalék az adó. Jelenleg 5 millió forintig 17 százalék, a fölött 32 százalék az adókulcs, a külön adózó jövedelmek adókulcsa pedig jellemzően 20-25 százalék.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását