2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: a kormány vonja vissza a tervét!

Az MSZP azt követeli a kormánytól, vonja vissza a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó elképzelését.
2010. október 21. csütörtök 14:58 - HírExtra
A szocialisták annak kapcsán, hogy szerdán Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője azt mondta, okafogyottá válik az állami átutalás a magánnyugdíjpénztárakba, ha az emberek - mint arra a kabinet számít - visszalépnek az állami nyugdíjrendszerbe, csütörtöki közleményükben azt írják: "ez a szemlélet arcátlan, kegyetlen, erőszakos, könyörtelen".

Szerintük "ez nagyjából olyan, mintha valaki odamenne az utcán egy emberhez, belenyúlna a zsebébe, erőszakkal elvenné a pénzét, majd közölné, hogy majd talán egyszer visszaadja, ha most azonnal követi őt oda, ahová ő mondja és azt teszi, amit ő akar"; ezt hétköznapi szóval "rablásnak és zsarolásnak nevezik".

A közleményben úgy fogalmaznak: a köz érdeke a kormány szerint az, hogy "rátehessék a kezüket a magánnyugdíjpénztáraknál lévő 2.800 milliárd forintos magánvagyonra".

Az MSZP követeli a kormánytól, hogy azonnal vonja vissza ezt az elképzelését és mielőbb folytasson tárgyalásokat az érintettekkel, érdekeltekkel, illetve szűntesse be a diktátumokra épülő kormányzási magatartását és tartsa be a demokratikus elveket.

Orbán Viktor múlt szerdán jelentette be: november 1-jétől 2011. december 31-ig felfüggesztik a magánnyugdíjrendszerbe jelenleg havonta 30 milliárd forint értékben folyósított összeg átutalását. A kormányfő kedden az RTL Klubnak nyilatkozva azt közölte: akik maradnak "a mostani nyugdíjtőzsdés rendszerben", azok természetesen azzal, amit oda bevittek, saját belátásuk szerint rendelkeznek. "Az állam azonban többet oda pénzt már nem fog átutalni" - fogalmazott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását