2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Gyilkoltak a csecsen parlamentben

Több ember életét vesztette kedden a csecsen parlamentben kitört lövöldözésben. Az orosz kormány sajtószolgálata szerint Ramzan Kadirov csecsen elnök a telefonon érdeklődő Vlagyimir Putyin kormányfőnek azt mondta, hogy két rendőr vesztette életét.
2010. október 19. kedd 10:12 - HírExtra
Korábban egyes források arról számoltak be, hogy egy biztonsági őr megsebesült és három életét vesztette, mások arról szóltak, hogy négy rendőr halt meg. Szakértők szerint az épületben pokolgépet helyezhettek el, ezért a fegyveresek megsemmisítése után tűzszerészek láttak munkához a helyszínen. A lövöldözés kezdete után a terroristákat megölték - jelentette az Interfax hírügynökség.

A RIA Novosztyi hírügynökség szintén meg nem erősített értesülése szerint két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az épület mellett. A hírügynökség úgy tudja, a képviselők érkező autói között behatolt a parlament területére egy személyautó, amelynek két utasa öngyilkos merényletet követett el, további két fegyveres pedig bevette magát az épületbe és tűzharcba kezdett az őrséggel. A források szerint a lövöldözés néhány percig tartott, majd a bent lévő civileket - köztük a parlament elnökét - kimenekítették, az épületet körülvették több fegyveres testület egységei, és különleges hadművelet keretében megkezdték a terroristák ártalmatlanná tételét.

Az incidensről tájékoztatták Rasid Nurgalijev orosz belügyminisztert, aki Groznijban tartózkodik, hogy a Rendőrség Napja alkalmából kedden értekezletet tartson a csecsenföldi belügyminisztériumban. Nurgalijev sürgős megbeszélést tartott Kadirov elnökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását