2024. április 20. - Tivadar
Nagy a tét Bükön. A gyógyfürdőjéről ismert Vas megyei kisvárost a Fidesz is kinézte magának. A cél elérése érdekében át is irányítottak egy polgármesterjelöltet Budaörsről. A gyógyfürdőt akarják?
2010. szeptember 30. csütörtök 15:29 - Gedei Szilárd
A büki felhozatal
Dr. Nagy Tamáson kívül négyen indulnak Bük polgármesteri székéért. Az öregebb generációt képviselő, baloldalinek mondott Szabó József, az iskolaigazgató Pócza Csaba, az Ausztriában vállalkozásokat vezető Csuka Ákos és Németh Sándor, aki tanársegéd a Nyugat-Magyarországi Egyetemen.
Szintén Bükön indul fideszes képviselőként az a Bodnár Attila, akit annak idején párjával, Papp Ritával együtt gyermekdalok előadóiként ismerhettünk meg. Egyéni jelölt még az ősfideszes Majthényi László is, Egyházashetye korábbi polgármestere.
Papíron öt független jelölt indul Bükön a polgármesteri székért, gyakorlatilag azonban szinte mindegyik jelölt mögött áll valaki. Nagy Tamást például a Fidesz-KDNP csábította el Budaörsről. Vagyis inkább áthelyezték, azonban úgy tűnik, nem túl nagy sikerrel.

Jön a Fidesz!

Eddig ugyanis Bükön nem volt divat pártszínekben indulni a választásokon. A Fidesz azonban divatot teremtett, és egyedüli pártként ott lesz az október harmadikai szavazólapokon a szokásos független jelöltek mellett.

Az eddigi polgármester, a valóban független Horváth Lajos már korábban úgy döntött, nem indul el az újabb megmérettetésen.

Lecsapott hát a lehetőségre a Fidesz, és nem is akárhonnan, hanem rögtön a főváros környékéről, Budaörsről "importált" jelöltet a kis vasi településre.

Akit Budaörsről Bükre "helyeztek át"

Dr. Nagy Tamás korábban a Fidesz budaörsi frakcióvezetőjeként működött. Semmi köze nem volt Bükhöz, vagyis dehogynem. A HírExtrának elárulta a kapcsolatot.

"Édesanyáméknak üdülési jogunk van Bükön, így kerültem kapcsolatba a településsel. Van is néhány ismerősöm ott, akik a Fidesz irányában politizálnak. Velük kezdtünk el beszélgetni arról, hogy szüksége lenne a pártnak egy jelöltre, aki elvállalja a feladatot. Én magam is elgondolkodtam azon, hogy meg merjem-e lépni ezt a dolgot. Végül a Fidesz megígérte a támogatását, így végül belevágtam a nagy kihívásba" - indokolta Nagy büki szerepvállalását.

Ezek után némileg meglepő, hogy Nagy nem a Fidesz-KDNP jelöltjeként, hanem függetlenként indul az önkormányzati választáson.

Mit akar a Fidesz?

A párt nem hivatalos jelöltje azt is elárulta, hogy szerinte azért helyezte másik szintre a Fidesz a büki jelenlétét, mert a helyiek változást szeretnének. "Sokakkal beszéltem már erről a helyiek közül. Mindenki azt mondja, hogy változást szeretne. Ezt a hangot hallotta meg a Fidesz" - tette hozzá a budaörsről röpke kétszáz kilométeres kitérővel Bükre kerülő politikus.

A Nyugat című helyi lap információi szerint azonban az emberek nem igazán hallják a Fidesz hangját, és nemtettszésüket fejezték ki. Miért lenne egy olyan idegen a város polgármestere, aki lényegében nulla helyi kapcsolattal rendelkezik, amikor akad ősbüki jelentkező is?



Aki hatalomra kerül...

A helyzet egyértelmű: aki hatalmora kerül a városban, megkapja az aranytojást tojó tyúk feletti hatalmat is. A Büki Gyógyfürdő a kontinens egyik legismertebb, Magyarország második legnagyobb gyógy- és élményfürdője, mely tizennégy hektáron huszonhét medencével rendelkezik. Na meg egy Németh István nevű elnökkel, akiről azt beszélik, hogy nem sokáig marad a Büki Gyógyfürdő Zrt. élén.

Abban egyébként szinte mindenki egyetért, hogy a település kiváló kvalitásokkal bír, ezeket azonban nem használják ki a megfelelő módon. A következő polgármester nagy feladata lesz, hogy a gyófyfürdőhöz kapcsolódóan minél több, a helyi vállalkozásoknak lehetőségeket jelentő változásokat eszközöljön.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását