2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vizsgálják az Édesnégyest

Vizsgálatot indított a TV2-vel szemben a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) a csatorna Édesnégyes című, hétköznap 19 órai kezdettel futó műsorával kapcsolatban.
2010. szeptember 22. szerda 18:02 - HírExtra
Az elmúlt hetekben számos nézői panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a TV2 hétköznap vetített Édesnégyes című műsorának epizódjaira vonatkozóan - mutat rá a dokumentum, kiemelve, hogy a bejelentések "elsősorban a műsorban elhangzó trágár kifejezéseket panaszolják, illetve azt, hogy a jelenetek folyamatosan és közvetlen módon utalnak a szexualitásra.

" Panasz érkezett arra is, hogy a kereskedelmi csatorna a műsort tizenkét éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlottnak sorolta be. A műsort továbbá olyan idősávban - 19 órától - sugározza a TV2, amikor még rengeteg gyerek ül a képernyő előtt - emeli ki a hatóság közleménye.

A panaszok alapján a műsorfigyelő és -elemző szolgálat vizsgálati jelentést készít, amelyet a jogi igazgatóság értékel és javaslatot tesz a lehetséges szankciókra. A közleményben azt írják: a hasonló jellegű eseteket figyelembe véve ez pénzbírság vagy elsötétítés lehet; a konkrét szankcióról az októberben felálló Médiatanács fog dönteni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a közleményben kijelenti: a korhatár-besorolási szempontok meghatározásánál különös védelmet kívánnak biztosítani a kiskorúak számára. Ezért Szalai Annamária, a hatóság elnöke a jogszabályokat tiszteletben tartó, gyors és korrekt vizsgálatot ígért az ügyben. Amennyiben a jogsértés bebizonyosodik, úgy a törvény adta keretek között lehetséges legszigorúbb szankció kiszabását kezdeményezi - zárul a közlemény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását