2024. május 19. - Ivó, Milán

EP: méltatták Magyarország céljait

Elismerően szólt Jerzy Buzek az Európai Parlament (EP) elnöke Magyarország uniós elnökségi céljairól, a lengyel politikust pénteken fogadta Orbán Viktor miniszterelnök - közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.
2010. szeptember 17. péntek 18:19 - HírExtra
A megbeszélésen az Európai Parlament elnöke méltatta a 2011 első félévében esedékes soros magyar EU-elnökség céljait: a keleti partnerség fejlesztését, a biztonságos energiaellátásért tervezett lépéseket, valamint az európai romastratégia kidolgozásának szándékát - áll a szóvivő közleményében.

Mint írja, a magyar EU-elnökségnek különös jelentőséget ad a tény, hogy a következő, több évre szóló uniós költségvetés első előterjesztései éppen erre az időszakra esnek majd.

Jerzy Buzek az Európai Parlament néppárti frakciójának keretei között működő, Európai Ötletek Hálózata elnevezésű szerveződés háromnapos budapesti konferenciáján vesz részt, ahol a gazdasági válság leküzdéséről, a munkahelyteremtésről és a szegénység elleni küzdelemről tartanak előadást neves politikusok és szakértők. Az EP elnöke péntek délután szólal fel a tanácskozáson.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását