2022. szeptember 30. - Jeromos

Kiélhetik extrém vágyaikat a fiatalok

A 18. Sport Show részeként szombaton adták át az új extrém sportpályát a miskolci Népkertben, amelyet már előző nap elleptek a fiatalok.
2010. szeptember 4. szombat 13:11 - HírExtra
Miskolcon is rendkívüli népszerűségnek örvendenek az extrém sportok a fiatalabb korosztály körében, a görkorcsolyás, gördeszkás, BMX kerékpárral bravúros ügyességgel ugrató fiúk és lányok nagy lelkesedéssel vették birtokba a pályát.

A miskolci Népkertben több hasonló sportra és szabadidős tevékenységre alkalmas pálya is készült már, ezek biztonságát a kialakított kamerarendszer biztosítja. Hétfőn kialakítják azt a "Wi-Fi-s" csatlakozási rendszert, amely a közelben lévő sportcsarnok számítógépes hálózatához kacsolódva ingyenes internetezési lehetőséget biztosít majd a Népkertbe látogatóknak.
A miskolci népkerti fejlesztések csúcseleme a szombaton átadott extrém sportpálya két fő részből áll: a gör- és a triál pályából, mindkettő speciális elemekkel felszerelve - mondta az ötletgazda Tavaszi Zsolt, fideszes önkormányzati képviselő, az ő képviselői keretének terhére finanszírozta az önkormányzat a beruházást.

Kifejtette: ehhez hasonló pálya - ahol a fiatalok hódolhatnak kedvenc elfoglaltságuknak - egyáltalán nincs a belvárosban, csak kinn Diósgyőrben van egy erre alkalmas terület az egyik elhagyott ipari területen.

A sportpálya, illetve a körülötte lévő fejlesztések csaknem 5 millió forintba kerültek. A pálya továbbfejleszthető, bővíthető és akár nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas - fűzte hozzá.

A szombati átadási ceremónia után a triálosok bemutatója fokozta a hangulatot, eközben már több tucat fiatal várta, hogy kipróbálhassa a nem mindennapi elemeket.
Üröm volt az örömben, hogy szombat reggelre a triál pályán eddig ismeretlenek felgyújtottak két kábeldobot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását