2024. május 18. - Erik, Alexandra

Merényletsorozat Irakban

Gépkocsikba rejtett pokolgépekkel elkövetett merényletek sorozatát követték el szerdán Irakban. Az összesen hét településen, a jelek szerint kifejezetten rendőrségi épületek ellen végrehajtott támadásokat legkevesebb 42 ember életét oltották ki.
2010. augusztus 25. szerda 12:37 - HírExtra
A sebesültek száma meghaladja a 200-at. Rendőrségi és kórházi források szerint a legvéresebb merényletek Bagdadban, illetve a tőle 160 kilométerre délkeletre fekvő Kút városában történtek.Az iraki főváros északkeleti részén, al-Kahira negyedben a támadó robbanóanyaggal megrakott teherautóját röpítette levegőbe egy rendőrőrs mellett. A belügyminisztérium legfrissebb információi szerint a merényletben legalább 16-an meghaltak, és 87-en megsebesültek. Az áldozatok között rendőrök és civilek is vannak.

Kút városában ugyancsak gépkocsiban robbant pokolgép, egy okmányirodánál. A robbanásban 15-en meghaltak, és 45-en megsebesültek. A halottak közül 10-en, a sebesültek közül pedig 33-an rendőrök.

Az iszlám böjt, a ramadán ellenére Irakban szinte mindennaposak a terrorcselekmények. A szélsőségesek feltehetően ki akarják használni a márciusi parlamenti választások után kialakult belpolitikai bizonytalanságot. A pártok azóta sem tudtak megegyezni a kormány megalakításában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását