2024. március 29. - Auguszta
A rovásírás oktatása, Kiss Róbert és „Emese” csókja, alkotmány, népszavazás és bölcsen eltöltendő szabadidő. Havas tanár úr ezen a héten is megmondja.
2010. augusztus 17. kedd 12:15 - Gyülvészi András
A HírExtra sorozatában Havas Henrik véleményét ismerhetjük meg közéleti ügyekben. Rovásírás-oktatás, gárdistacsók, alkotmányos tényezők, idegenlelkű vezetékek és az értelmesen eltöltött szabadidő képlete: Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)


Szegedi Csanád szeretné, ha iskolai keretek között tanítanák a rovásírást, és azt sem bánná, ha a megszokott településnév-táblák mellé kerülnének újak, szintén rovásírással.

Borkai Zsolt alkotmányjogi tényezőként
Leszerelésük után öt évre megtiltották volna a fegyveres erők egykori tagjainak, hogy bármilyen választáson induljanak. Csakhogy ez érintette volna Borkai Zsoltot, így hirtelen módosították a módosító indítványt. (nol.hu)
Egyetértek. Egyetlen feltételem lenne: minden településnév-tábla előtt ki kellene jelölni egy parkolót, ahol a rovásírást még nem ismerő magyarok és külföldiek megállhatnának addig, amíg ki nem betűzik a táblán lévő szöveget. A parkoló nyilván fizetős lenne, és lehetőség szerint a parkolóőr csekély díjazás ellenében mindenkinek megtanítaná a betűkészlet alapjait. Ezen kívül természetesen szükség lenne egy sorompóra, hiszen csak az mehetne át a településeken, aki kellő magabiztossággal tudja elolvasni a rovásírással írt helységnévtáblát. Ezekkel a feltételekkel ez egy kifejezetten támogatandó ötlet.

Mindemellett diplomáciai jegyzékben kell felszólítani a környező országokat, legyen az Románia vagy Szerbia, hogy ahol van magyar nyelvű helységnévtábla, ott írják ki ugyanazt rovásírással. Ha ezt nem teszik meg, akkor fegyveres erővel kell kikényszeríteni az intézkedést.

Kiss Róbertet, a Magyar Gárda egykori főkapitányát rajtakapták,  amint egy fiatal nővel csókolózik, aki nem a felesége. Azóta lemondott tisztségéről. Ön szerint jól tette?

Én nagyon szomorú vagyok, amiért Kiss Róbertet lemondatták. Jobban örültek volna, ha egy férfival kapják rajta?! A Gárda örüljön annak, hogy egy Emesével csókolózott és nem egy Ráhellel.

Illetve az is kiderült, nem kételkedhetünk Kiss Róbert nemi Identitásában. A felvételen egy igazi szenvedélyes magyar csókot lehet látni tökéletes kivitelezésben.

Nem kell népszavazás az új Alkotmányról Schmitt Pál szerint, hiszen tavasszal már szavazott a nép.

Szerintem az az egy szociális népszavazás untig elég volt, és remélhetőleg ezzel le is zárult a népszavazások időszaka. Ily módon teljesen egyetértek Schmitt Pállal. Amikor fontos volt megtartották, ezután már nem is lehet fontos.

Ezek szerint az új alkotmány nem olyan fontos, mint a vizitdíj?

Egyszerűen jelentéktelen. Az a népszavazás sorsfordító volt, míg az alkotmányt módosíthatjuk akár a jövő héten is. Például Borkai Zsolt, a győri polgármester alkotmányjogi tényezőként sorakozott fel a karikás ostor és Történelem Ura mellé, ezzel olyan nemzeti szimbólummá vált, aminek a preambulumban a helye.

Nem lesz gázáremelés Völner Pál államtitkár szerint. Az ilyen bejelentésekkel kapcsolatban az a tapasztalat, hogy nem mindig lesz jó végük.

Ezzel kapcsolatban az a kérdés merül fel, hogy szótagolva, vagy nem szótagolva mondta-e Völner Pál, hogy nem lesz gázáremelés.

Rendesen áramszünettel találja magát szemben azon polgárok zöme, akiket kiadós vihar érint. Mi lehet ennek az oka?

A vezeték nem része a nemzettestnek. A magyar vezetékek idegenlelkűek, és egyáltalán nem működnek együtt. Fel kellene tekerni őket, és deportálni.

Tizenhárom érmet nyertük a 30. vizes eb-n. Ha figyelemmel kísérte az eseményeket, elárulná mikor izgult leginkább?

Én minden sportágban otthon vagyok, így teljesen nyilvánvaló, hogy figyeltem, és véleményem szerint remekül szerepeltek a magyarok.

Leginkább akkor izgultam, mikor Gyárfás Tamás átadta az érmet Darnyi Tamásnak, hogy ő adja át az érmet Cseh Lacinak. Tényleg nagyon izgultam, hogy el ne felejtse, mert ezt én tanácsoltam, én hívtam föl a figyelmet erre a szükséges emberi gesztusra. Aztán azért is aggódtam, nehogy ne adja oda a fehér pulit, de végül azt és a virágot is átadta, így megkönnyebbülhettem. Számomra ez az emberi gesztus volt a legmaradandóbb.

Így a fesztiválszezon után nincs véletlenül javaslata azok számára, akiknek még van némi nyári szabadidejük? Milyen tartalmas elfoglaltságot javasol?

Szerintem spontán menjen mindenki nagy terekre, és tessék örvendezni. Egy igazi magyar ember így töltheti legjobban az idejét, optimizmus-sugárzással és örvendezéssel.

Van ötlete esetleg arra is, hogy minek örvendezzünk kiemelten?

Örüljünk annak, hogy tart a forradalmi hangulat. És ha valakinek esetleg nosztalgiázni támad kedve, akkor csináljon magának egy kis fülkét a lakásában, ahol minden nap feltöltődhet forradalmi lendülettel.
***

A Heti Havasban eddig:

Akit lesből lelőnek, mitől lenne hős?

Ami szocialistával kezdődik, az vicc

A jelenlegi kormány nem ad az eleganciára

Ha Matolcsy benne van, tuti kudarc az egész

Semmi szükség az MSZP-re

Istennel nekem semmi bajom

Erős a parlamenti lobbija a prostitúciónak
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Tóth Mária
2010. augusztus 17. 14:48
Meddig tekinti még a Hirextra mérvadó véleményformálónak ezt a mocsok kommunistabérenc havast??????
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását